Fortsätt till huvudinnehåll

Är du en emoji-junkie?

Min 50-åriga kollega skriver sällan utropstecken. Hon skriver aldrig några smileys. Hon är en skolad journalist. Hon använder inga tecken för att uttrycka känslor. Det ska mottagaren förstå genom ordvalen i det som skrivs. Och det går väl an i långa texter där du kan måla med språket. Men på 140 tecken kan det vara svårt att nå fram med känslorna i budskapet. Där har emojis ett syfte. De minskar missförstånden. Men för en del har emoji-användandet gått överstyr. De blir emoji-junkies.

Svarar du ja på minst tre av följande påståenden så ligger du i riskzonen:

Du använder alltid minst en emoji i varje tweet.
Du använder röda hjärtan i tweets till främlingar.
Det händer att du skickar tweets med bara emojis.

Efter att ha varit motståndare till smileys har jag kommit att bli rätt generös med gubbar. Till och med de känslomässigt tyngsta gubbarna använder jag rätt flitigt. Får du ett rött hjärta betyder det inte att jag älskar dig. Det betyder att jag bryr mig. Får du en pussgubbe med hjärta betyder det inte att jag vill kyssa dig. Möjligen ge dig en kindpuss.

Men min kollega. Hon utan utropstecken. Henne skickar jag bara punkter och välformulerade meningar till. Men kanske avslutar jag med ett rött hjärta nästa gång. Bara för att jag tycker så mycket om henne.

                                      

Kommentarer

  1. Phu, jag klarade testet och är ingen emoji-junkie. Jag håller med din kollega men har själv börjat använda mej av gubbar mer och mer ... man blir väl som man umgås.

    SvaraRadera
  2. Jag Twittrar ju inte så ofta så jag klarar testet. Sms däremot... ��

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Jag testar tandblekning

Whitening-tandkräm och tuggummi med whitening-effekt. Ja, det är väl så långt min strävan efter ett bländande leende tagit sig. Att lägga pengar på en tandblekning hos tandläkare har inte funnits i mina tankar. Men så för ett år sen, på Daniells fest , vann jag ett presentkort på tandblekning hos Ali på Tandvårdscentrum. Nu tog jag mig i kragen och bokade en tid.                          Ali Moazzez är chef och tandläkare på Tandläkarcentrum i Linköping. Se vilket vitt leende!                                Vi började med att gjuta formar. Skenorna som jag sen får ska fyllas med blekmedel och placeras på över- och underkäken. När jag sover.  Först överkäken. Sen underkäken. Det tar en minut för geggan att stelna. Sen lirkar dom loss skenan.  Som ni ser är man ju ingen snygging när gjutningen görs. Men oj så vita tänder jag kommer få! Lika vita som Alis tänker jag. Men inte lika vita som Ross i Vänner. Ni kommer självklart få se före- och efterbilder. Men det bli

Blåklint i isbit

På fälten runt vårt hus växer raps och lin. Rapsens gula färg har sedan länge försvunnit och linens blå kronblad yr runt i vinden. Men i dikeskanten växer vår landskapsblomma Blåklint. Den står i full blom och då får man passa på. Jag gör isbitar på löpande band. Till bröllopet. Ja, vi ska gifta oss! Nyp av blommorna med en bit stjälk. Välj de lite större blommorna.  Lägg i blommorna. Fyll med vatten och tryck ned blommorna, som har en tendens att flyta upp. Det går också att fylla upp med hälften vatten och låta blomman frysa fast på botten innan man fyller på resten av vattnet, men det tar längre tid.  De här ska användas som dekoration runt bubbelflaskor till välkomstdrinken. I det lilla bor det vackra, sa en klok man en gång (Ernst K).

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara. I dagarna två har jag vistats på det här slottet... Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet. Här sägs det spöka.                                                                   Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det... Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet.