Fortsätt till huvudinnehåll

Jag vacklar...

Ingen vikt och stegstatus idag. Jag har tappat fokus. Jag har ingen PT som härjar på mig och det hade stor inverkan på mig. Nu har jag ett sådant oerhört sug efter sötsaker så det är inte klokt. Det känns inte roligt alls. Jag vet att jag är i en svacka. Ups n downs. Ni vet hur det är. Jag lär resa mig, men jag behöver kanske ett och annat peppande ord på vägen...lämna gärna det om du vill.


Kommentarer

  1. Klart att du vacklar, du är ju mänsklig! Men jag känner få som är så envisa och starka som du! Du kommer resa dig och klara detta! Och hellre några kilon ner nu än många sen (om du skulle skita i allt nu och låta det ticka på uppåt ännu mer). Kram!

    SvaraRadera
  2. Men söta rara Anna du kommer att hitta fokus igen, även om du inte har någon stegstatus idag så har du ju gått några steg iaf lr? O det är ju bättre än inget alls.
    Sluta och pressa dig själv så hårt.
    Kraam

    SvaraRadera
  3. Om någon klarar det så är det du, fina Anna! Själv lider jag nog av samma vacklande känsla och ibland får jag bakslag, men det är bara att komma igen, det är aldrig för sent att börja om.
    Peppkramar

    SvaraRadera
  4. Kom igen nu chefen! Jag kan härja lite på dig på dagarna :-) du grejar detta! Det är inte värt det! Fokusera på Thailand! Fokusera på ditt mål, dit du vill nå! Du är grym.

    SvaraRadera
  5. Jag kan bara hålla med dem andra, är det nån som fixar det här Anna, så är det du!
    Jag tror på dig och du kan ju det här, up's and down's är mänskligt men du kommer igen i morgon. Låt bli sötsakerna idag och se morgongdagen som en ny dag med nya möjligheter!

    Du fixar det här! Heja fina Anna! :)

    SvaraRadera
  6. Jag loggar in på VK, är ju fortfarande en sån junkie. ;) Och där, det första jag ser är motivationstips från Mia Törnblom. Läser dem och tänker direkt på dig, några av punkterna följder du ju redan men du kanske ska fokusera på det som är bra. :)

    Mina 5 bästa tips
    Här kommer 5 tips för att hitta tillbaka till din motivation.

    1. Bestäm dig för att du är okey och att du väljer att förlåta dig själv för att du inte stod emot frestelserna i jul men nu är julen över och det är dags att hitta tillbaka.

    2. Sätt upp ett nytt mål med tydliga delmål och var noga med att ha realistiska förväntningar som du kan leva upp till när det gäller din viktminskning.

    3. För att hitta kraften till motivation vill jag att du skriver ner en lista med minst 10 vinster som du kommer uppleva av att nå det mål du satt upp. Sätt gärna upp din lista på ditt kylskåp så att du regelbundet påminner dig själv om vad du kommer få.

    4. Hitta en träningskompis, det är alltid enklare att komma iväg till ett träningspass om någon väntar på oss. Viktigt att välja en träningsform du själv tycker om.

    5. Skriv varje kväll ner alla bra saker du gjort hur små och obetydliga de än kan verka. Vi får kraft av att se allt bra vi gör och är.

    Lycka till!
    Mia Törnblom

    SvaraRadera
  7. Nu skärper du till dig, gå o borsta tänderna, sätt på dig bikinin & ställ dig framför spegeln o fråga dig själv om du vill vara stolt på beachen i Thailand i kunna unna dig en smarrig drink i stekande solsken istället för träligt svenskt godis som ändå inte kommer slå känslan av att ha kämpat o lyckats. Vi är mÅnga som hejar o vill se dig lyckas! Gör oss inte besvikna, du ska va smal, nöjd o snygg på Arlanda, inte sommaren 2025!!! Du behöver lite jävlarannama! Banne dig om du mumsar godsaker. Du är inte värd sött förrens du nått ditt mål kvinna. Ps. Du är jätteduktig, diggar dig o jag vill oxå ha skäll när jag inte sköter mig! Kram

    SvaraRadera
  8. Hahahaha. Tack snälla och i synnerhet anonym som härjar på mig! :)

    SvaraRadera
  9. Anna min inspirationskälla, inte ge upp !
    Jag gav mig själv en "svagstart", mest för att jag visste att jag inte skulle orka om jag brutalstartade - dock menar jag inte att du gjort fel val, man känner sig själv bäst och du kan klara den här svackan utan att behöva falla - det lovar jag (som inte känner dig alls...) ;-)
    Hitta nåt' du tycker är gott, nåt' nyttigt gott, (be om tips här för tusan), men det får inte vara för gott, för då vet vi ju alla vad som händer...
    Jag är i en motivationssvacka, där jag känner att "vad hjälper det om jag går ner 2 kilo, så JAG är den som behöver lite av ditt jävlar-anamma just nu.
    Det här kan du, nu har du haft ett minibryt - dags att komma igen.
    (Var det peppigt nog?)

    SvaraRadera
  10. Förresten rekommenderar jag inte dagliga vägningar, det svajar för lätt...
    (men det är ju bara min personliga åsikt)

    SvaraRadera
  11. Jag hade jättesötsug igår. Idag är det bättre men jag har inte kommit mig ut på promenad.
    Nu skärper vi oss Anna!! Vi kan fixa det!!!
    Kram

    SvaraRadera
  12. Du är oerhört duktig och du klarar av att stå emot sötsuget! Kom igen, du kommer känna dig så nöjd sen!

    SvaraRadera
  13. Ge inte upp! Du fixar det. Och ge dig en belöning i form av något du tycker om. Men INTE något som går att äta, om det inte är typ en morot. Och se dig själv när det första målet är nått. Du har väl delmål?

    Jag är säker på att du fixar ditt mål. Men det kanske kan få ta lite mer tid. Ge det då tid, och ge dig tid att må bra.

    SvaraRadera
  14. Jag tragglas också lite med ett sötsug men det går ändå över förväntan. Och jag är ingen supermänniska. Jag har däremot två sätt att motstå som brukar funka. Så här:

    10-sekunders-regeln. Motstå första inpulsen och ta för vana att vänta tio sekunder. Testa att gå ifrån frestelserna (i affären eller från skafferiet).

    eller

    Tänk på lång sikt. Ja, det är möjligt att det skulle vara ruggigt gott att stoppa nåt sött i munnen just nu - men det är inget jag behöver och på lång sikt om jag fortsätter så så blir det inget bra. Det är bättre att jag väljer rätt redan nu.

    Jo, sen så tänker jag även att jag ska ge min kropp bra bränsle och hälsosam mat. Det känns också bra. Sen har jag några mandlar eller sockerärtor som jag kan knapra på om jag absolut vill äta nåt. Om det inte är dags för lunch/middag.

    Det här kommer gå superfint. var inte för hård mot dig själv. Försök istället hitta en sund nivå som du klarar att hålla livet ut och slipper pendla upp och ner :) heja heja!

    SvaraRadera
  15. Sötsuget är hemskt när man är inne i det.
    MEN, det stämmer faktiskt som alla LCHF-människor så lyriskt pratar om: att äter du mycket proteiner och ok med fett så släpper sötsuget.
    Allra bäst är det om du i början gör en socker-avvänjning och äter t o m lite för mycket fett och massor av proteiner. Kör ägg och bacon stenhårt! Sen när du efter typ några dagar börjar komma ur sötsuget kan du dra ned fettmängden och hitta nya sunda belöningar och mys. Typ lyxigt te. Eller jättegod skinka och en bit parmesan. Efter två veckor är du faktiskt inte så intresserad av godis.
    Så - även om det känns som om godisjävulen står och bankar på ditt huvud kom i håg att det inte kommer att vara så jobbigt jämt. Bara kanske tre-fyra dagar.
    Kom igen nu då!

    SvaraRadera
  16. Gogogogo!!!!! Du KAN, Du VILL, Du SKA! Borsta av dammet nu och så res dig upp. Stolt rygg och kör på för sjutton.

    SvaraRadera
  17. Hej Anna, tack för att du delar med dig!
    Som du säker vet: Även solen har sina fläckar :) Men det kommer att ge sig! Jag peppas otroligt av det du skriver och delar med dig av. Tack för BRA MAT listan och dags upplägget, TJO! gav mig en skjuts nedåt på viktskalan. Kom igen nu snygging, Keep up the good work!

    SvaraRadera
  18. Kom igen Anna!!
    Du är väldigt nära nu. Vore ju synd att ge upp allt jobb på slutspurten. Det vore ju som att pissa på alla andra svettiga tårar!

    Ia

    SvaraRadera
  19. Armhävningar...
    Tar bort vilket sötsug som helst :-)

    SvaraRadera
  20. Ät krom!
    Jag hade aldrig klarat sötsuget annars!

    SvaraRadera
  21. Här har du lite gratis PT pepp:

    GÅ OCH TRÄNA OMGÅENDE, OCH LÄGG NED
    SÖTSAKERNA! LATMASK!!!

    Du behöver inte ens tacka. :-)

    SvaraRadera
  22. Kom igen Anna! Du klarar det här! Tänk på Thailand! Se så, inga sötsaker nu (ta en kopp the istället) och så gör du 20 utfall på varje ben ikväll. Det är en order. Heja heja!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Jag testar tandblekning

Whitening-tandkräm och tuggummi med whitening-effekt. Ja, det är väl så långt min strävan efter ett bländande leende tagit sig. Att lägga pengar på en tandblekning hos tandläkare har inte funnits i mina tankar. Men så för ett år sen, på Daniells fest , vann jag ett presentkort på tandblekning hos Ali på Tandvårdscentrum. Nu tog jag mig i kragen och bokade en tid.                          Ali Moazzez är chef och tandläkare på Tandläkarcentrum i Linköping. Se vilket vitt leende!                                Vi började med att gjuta formar. Skenorna som jag sen får ska fyllas med blekmedel och placeras på över- och underkäken. När jag sover.  Först överkäken. Sen underkäken. Det tar en minut för geggan att stelna. Sen lirkar dom loss skenan.  Som ni ser är man ju ingen snygging när gjutningen görs. Men oj så vita tänder jag kommer få! Lika vita som Alis tänker jag. Men inte lika vita som Ross i Vänner. Ni kommer självklart få se före- och efterbilder. Men det bli

Blåklint i isbit

På fälten runt vårt hus växer raps och lin. Rapsens gula färg har sedan länge försvunnit och linens blå kronblad yr runt i vinden. Men i dikeskanten växer vår landskapsblomma Blåklint. Den står i full blom och då får man passa på. Jag gör isbitar på löpande band. Till bröllopet. Ja, vi ska gifta oss! Nyp av blommorna med en bit stjälk. Välj de lite större blommorna.  Lägg i blommorna. Fyll med vatten och tryck ned blommorna, som har en tendens att flyta upp. Det går också att fylla upp med hälften vatten och låta blomman frysa fast på botten innan man fyller på resten av vattnet, men det tar längre tid.  De här ska användas som dekoration runt bubbelflaskor till välkomstdrinken. I det lilla bor det vackra, sa en klok man en gång (Ernst K).

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara. I dagarna två har jag vistats på det här slottet... Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet. Här sägs det spöka.                                                                   Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det... Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet.