Fortsätt till huvudinnehåll

Bra mat


  • Kesella lätt
  • Bär
  • Ägg
  • Makrill
  • Lax
  • Räkor
  • Kyckling
  • Avocado
  • Nötfärs (5-10 %)
  • Vitkål
  • Broccoli
  • Blomkål
  • Råris
  • Proteinpulver/bars


Om du har dessa produkter hemma så kan du laga massa olika rätter som är goda och nyttiga. Så här kan en dag se ut.


GODMORGON 06.00
Drick ett stort glas vatten direkt när du vaknar. Och ta ev vitaminer.


FRUKOST 06.30
Kesella lätt med 0, 5 dl bär eller Fun light (om du tar saften så tänk på att det innehåller sötningsmedel vilket kan trigga sötsuget)


MELLANMÅL 9.30
En burk makrill + vatten


LUNCH 12.00
Stekt köttfärs blandat med vitkål och lite råris. Curry är gott att krydda med. Drick vatten.


MELLANMÅL 15.00
Ett kokt ägg + vatten

MIDDAG 18.00
Lax med wokad broccoli och blomkål + avocado. Drick vatten till.

KVÄLLSMÅL 20.30
Kesella med en matsked krossade nötter (torrostade jordnötter). Drick vatten fram till en timme innan sänggång. Du vill inte få sömnrubbningar för att du är kissnödig.

OBS 1 - Detta är en kost som gör att du snabbt tappar i vikt (som i början till stor del är vätska).
OBS 2 - Jag är ingen expert. Vill du ha hjälp av ett proffs ska du söka upp en PT eller kostrådgivare.

Kommentarer

  1. Jo jag tackar ja!
    Vin hör inte in där va?...

    God Fortsättning Fina Du!!!

    SvaraRadera
  2. Jag är på! God fortsättning!

    SvaraRadera
  3. Tack för bra tips, kommer att följa dig på din blogg, men hur är det med kaffe, är det ok att dricka på morgonen?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Jag testar tandblekning

Whitening-tandkräm och tuggummi med whitening-effekt. Ja, det är väl så långt min strävan efter ett bländande leende tagit sig. Att lägga pengar på en tandblekning hos tandläkare har inte funnits i mina tankar. Men så för ett år sen, på Daniells fest , vann jag ett presentkort på tandblekning hos Ali på Tandvårdscentrum. Nu tog jag mig i kragen och bokade en tid.                          Ali Moazzez är chef och tandläkare på Tandläkarcentrum i Linköping. Se vilket vitt leende!                                Vi började med att gjuta formar. Skenorna som jag sen får ska fyllas med blekmedel och placeras på över- och underkäken. När jag sover.  Först överkäken. Sen underkäken. Det tar en minut för geggan att stelna. Sen lirkar dom loss skenan.  Som ni ser är man ju ingen snygging när gjutningen görs. Men oj så vita tänder jag kommer få! Lika vita som Alis tänker jag. Men inte lika vita som Ross i Vänner. Ni kommer självklart få se före- och efterbilder. Men det bli

Blåklint i isbit

På fälten runt vårt hus växer raps och lin. Rapsens gula färg har sedan länge försvunnit och linens blå kronblad yr runt i vinden. Men i dikeskanten växer vår landskapsblomma Blåklint. Den står i full blom och då får man passa på. Jag gör isbitar på löpande band. Till bröllopet. Ja, vi ska gifta oss! Nyp av blommorna med en bit stjälk. Välj de lite större blommorna.  Lägg i blommorna. Fyll med vatten och tryck ned blommorna, som har en tendens att flyta upp. Det går också att fylla upp med hälften vatten och låta blomman frysa fast på botten innan man fyller på resten av vattnet, men det tar längre tid.  De här ska användas som dekoration runt bubbelflaskor till välkomstdrinken. I det lilla bor det vackra, sa en klok man en gång (Ernst K).

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara. I dagarna två har jag vistats på det här slottet... Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet. Här sägs det spöka.                                                                   Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det... Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet.