Fortsätt till huvudinnehåll

Dag 1 av 50

73 kg (startvikt)


I morse vägde jag mig. Det var inte roligt. Inte roligt alls. Hur i hela världen lyckas jag gå upp fem kg under jul- och nyår!? Jag vägde 73 kg!
Nu vet jag att mycket är vätska. Som vanligt. Jag lägger lätt på mig vätska när jag äter kolhydrater och dricker rött.

Idag är det 50 dagar kvar till Thailand. Då ska jag ha gått ned till 68 igen. Minst. Varje dag lägger jag ut vikten här. Så som jag gjorde back in the days. Hur ska jag lyckas? Genom att dra ned på kolhydraterna och ta bort sockret så mycket det går. Om jag är manisk? Nej. Allt ska ske på ett sunt vis. Ingen hets. Jag är nöjd med mitt liv, men jag gillar inte att vara svullen och känna mig trött. Energi - here i come!





Kommentarer

  1. Håller med dig att det är energin man saknar mest när kilorna ökar.

    Linwin

    SvaraRadera
  2. Vi får kämpa tillsammans. Plus för mig också och surt är det. Skulle inte du kunna lägga ut dagen innan hur du skall äta så kan man haka på ?
    Kram

    SvaraRadera
  3. Så kan jag absolut göra Petra! :)

    SvaraRadera
  4. Skulle vara jätteroligt! Nu kör vi!

    SvaraRadera
  5. Jag vågar inte ställa mig på vågen...

    SvaraRadera
  6. Va sjutton börjar du nu!!! Jag har ju kört ett par dagar och är redan inne på dag 6 juuu!

    SvaraRadera
  7. Alltså. Jag började ju lite förra veckan, men med nyår så gick det ju inte att leva efter det fullt ut. :)

    SvaraRadera
  8. Anna, häng med på lunchträning. Antingen lugn jogg runt stångån eller styrketräning i cirkelform i Pigallen i källaren på jobbet.
    //Kicki

    SvaraRadera
  9. Styrketräningen kan jag vara med på. Jogging runt ån med er proffs känns bara motigt...;)

    SvaraRadera
  10. Jag har också tagit nya tag, ungefär samma anfallssätt som du, men med annat mål... Thailand kan jag bara drömma om (med 4 barn skulle det väl kosta 1 miljon ungefär) men jag har en 10-årig bröllopsdag som lurar runt hörnet. Får se hur långt jag når tills dess.
    Lycka till oss !

    SvaraRadera
  11. Heja där Helena! Det är ett skäl så gott som något!

    SvaraRadera
  12. Inte för att vara taskig: men fasiken vad skönt det är att inte vara ensam om att ha gått upp i jul! Samma här. Fem hemska kilo!

    SvaraRadera
  13. Fan vad jag saknar den där kvargen... här finns bara skånemejeriers :(

    SvaraRadera
  14. O vad skönt att du Trillingnöten delar med dig av det! :)

    Suzan - har ni inte vanliga ICA:s ens en gång?

    SvaraRadera
  15. Heja dig, vad duktig du är!
    ICAs kvarg är bara bäst! Perfekt i konsistensen.

    SvaraRadera
  16. Åh vad bra med pepp! Vi åker till Thailand om 61 dagar - mitt mål är att tappa 6 kilo till dess. Hoppas jag också mest samlat vatten under julen...;-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Jag testar tandblekning

Whitening-tandkräm och tuggummi med whitening-effekt. Ja, det är väl så långt min strävan efter ett bländande leende tagit sig. Att lägga pengar på en tandblekning hos tandläkare har inte funnits i mina tankar. Men så för ett år sen, på Daniells fest , vann jag ett presentkort på tandblekning hos Ali på Tandvårdscentrum. Nu tog jag mig i kragen och bokade en tid.                          Ali Moazzez är chef och tandläkare på Tandläkarcentrum i Linköping. Se vilket vitt leende!                                Vi började med att gjuta formar. Skenorna som jag sen får ska fyllas med blekmedel och placeras på över- och underkäken. När jag sover.  Först överkäken. Sen underkäken. Det tar en minut för geggan att stelna. Sen lirkar dom loss skenan.  Som ni ser är man ju ingen snygging när gjutningen görs. Men oj så vita tänder jag kommer få! Lika vita som Alis tänker jag. Men inte lika vita som Ross i Vänner. Ni kommer självklart få se före- och efterbilder. Men det bli

Blåklint i isbit

På fälten runt vårt hus växer raps och lin. Rapsens gula färg har sedan länge försvunnit och linens blå kronblad yr runt i vinden. Men i dikeskanten växer vår landskapsblomma Blåklint. Den står i full blom och då får man passa på. Jag gör isbitar på löpande band. Till bröllopet. Ja, vi ska gifta oss! Nyp av blommorna med en bit stjälk. Välj de lite större blommorna.  Lägg i blommorna. Fyll med vatten och tryck ned blommorna, som har en tendens att flyta upp. Det går också att fylla upp med hälften vatten och låta blomman frysa fast på botten innan man fyller på resten av vattnet, men det tar längre tid.  De här ska användas som dekoration runt bubbelflaskor till välkomstdrinken. I det lilla bor det vackra, sa en klok man en gång (Ernst K).

Spöket på Husby säteri

En redig människa tror inte på spöken. Och jag är en redig människa. Men jag tror nog på spöken trots allt. Jag har liksom många andra förklarat udda händelser med att det är hjärnan eller omgivningen som spelat mig ett spratt. Men sen händer det där som är så udda att det inte går att förklara. I dagarna två har jag vistats på det här slottet... Det heter Husby säteri och ligger i slutet på en grusväg du svänger av på efter att du passerat Mogata. Vid slätbakens strand. I den östgötska skärgården. Varje sommar har jag passerat godset på min väg till mina somrars paradis i Bottna, som också ligger vid vattnet. Ett par mil från säteriet. Här sägs det spöka.                                                                   Godsherren som här sitter i ett samtal med Correns fotochef berättade om hur han och hans fru köpte hela rasket för ett par år sedan. "Det går bra nu", tänkte jag när han sa det... Hur som helst. Huset byggdes upp efter en brand på 1700-talet.