Över lag är jag skeptisk till godis man gör själv. Jag föredrar kemiska colaflaskor, cocosprickar och rabarberstänger om det nu ska ätas smågodis. Men just dessa godisar är gudomligt goda. Mozartkulor. Nougat som bäddas in i ett tunt lager mandelmassa. De doppas sedan i smält choklad och avslutningsvis pimpas dom med kulor eller annat krimskrams. Hur är det med dig? Gillar du hemmagjort godis?
Nougatkvadrat 1x1 cm rullas in i marsipan. |
Guldpärlor som blev över när 24Corren julpysslade. |
Julgodis är överskattat. Men förra året gjorde jag ändå fem sorter. I år blir det KANSKE en, Rocky Road (nötfri sådan), för den är så enkel att man orkar bry sig! :-)
SvaraRaderaLeilas Cornflakescrisp kan man döda för.
SvaraRaderaJag provade även att göra egen wienernougat i år och den var över förväntan. De smakade precis som de vackert silverpappersinslagna som finns i affären. Det var Monika Ahlbergs recept jag använde.
Men det är ju inte så att jag gör hemmagjort godis till vardags. Det får absolut räcka en gång om året!!
Resterade månader blir det köpegott i alla former och färger. Mums :)
//Kicki
Jag är inte så pysslig av mig. Har kokat knäck i år. Två sorter. Kokos och lakrits. Kan verkligen rekommendera den sistnämnda.
SvaraRaderajag älskar de ljusa bloggarna!!!!!!
SvaraRaderakram ullis
Jodå, jag är en sucker för hemgjort godis. Det är kul att pillerilla med både knäck och kola. Mozartkulor gjorde jag ett år och dem blev riktigt goda. Rocky Road är en favorit som görs varje år.
SvaraRaderaJulgodis är skoj att fixa med, lägga i små söta askar och ge bort för allt som jag gör är kanske inte så bra att äta. ;)
Trevlig fjärde advent!
Förr när barnen var små koka jag knäck och kola. Gjorde knäck förra året men sirapen smakar annorlunda här så de blev inte så goda.
SvaraRaderaSv: jo det funka med Ricotta och den kosta bara 21 kr :)
Jag ska göra dammsugare och mozartkulor.
SvaraRaderaPepparkakor och pepparkakshus.
Kanske gör jag de där bountybollarna alla bloggar om.